Mijn VerbouwPremie

ALU2+ I verbouwpremie aanvragen I ramen en deuren

Voor wie, welke werken en hoe aanvragen

Mijn VerbouwPremie is een premie van de Vlaamse overheid voor renovatie en energiebesparende investeringen. Deze premie geldt voor woningen, appartementen en alle andere gebouwen in het Vlaamse Gewest. Daarnaast kunt u ook uw renovatie financieren met Mijn VerbouwLening.

Al wie investeert in een bestaande woning, appartement(open definitie), appartementsgebouw(open definitie) of een niet-woongebouw(open definitie) (bijvoorbeeld een bedrijfspand of kantoorgebouw), zal afhankelijk van de doelgroep waartoe hij of zij behoort financiële steun kunnen aanvragen voor investeringen in energie-efficiëntie (zoals dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, hoogrendementsglas, zonneboiler, warmtepomp en warmtepompboiler) en investeringen in woningkwaliteit (elektriciteit en sanitair, binnenrenovatie, ramen en deuren).

Welke werken komen in aanmerking voor de premie?

Werken die wel in aanmerking komen:

  • plaatsen van nieuwe hoogrendementsbeglazing zoals hoogrendementsglas, transparante kunststofplaten (polycarbonaat) of lichtkoepels
  • afbreken en plaatsen van ramen en buitendeuren (buitenschrijnwerk) met hoogrendementsbeglazing als aan de ventilatievoorwaarde is voldaan
  • ventilatieroosters in de nieuwe ramen
  • afwerking van de dagkanten (pleister- of schrijnwerk) en vensterbank
  • vensterbank en dorpel langs de buitenkant
  • plaatsen van volle buitendeuren(open definitie)
  • voorzetramen met beglazing die voldoet aan de maximale U(g)-waarde
  • afbreken en plaatsen van borstweringen of balustrades bij lage ramen als er hoogrendementsbeglazing aanwezig is
  • plaatsen van een dakdoorbreking, zoals de dak(vlak)ramen en de lichtkoepels voorzien van glas of polycarbonaat met een Ug-waarde(open definitie) van maximaal 1,0 W/m²K en de lichtkoker.

U kunt de premie voor lichtkoepels en dakramen ook onder de categorie dak aanvragen op voorwaarde dat het dak voldoende geïsoleerd is.

JE (T)HUIS KLAARMAKEN VOOR DE TOEKOMST?

Natuurlijk kies je dan voor aluminium buitenschrijnwerk: stijlvol, duurzaam en energiezuinig! Nieuwe ramen, schuiframen en deuren zorgen voor een frisse look, betere isolatie en lagere energiekosten. Bovendien verhoogt u de veiligheid en het comfort van uw woning. Ook een veranda of woonuitbreiding geeft je woning een mooie meerwaarde.

Wij helpen graag met je project.

Heb je plannen om te gaan bouwen of verbouwen? Maak een afspraak voor een vrijblijvende offerte en meer info. Geen ongewenste verrassingen in je agenda? Check dan zeker onze VERLOFPERIODES.

CONTACTEER ONS

ALU2+ bv

Lichtenberglaan 2029
3800 Sint-Truiden

Tel: 011/37 11 11
www.alu2.be
info@alu2.be

OPENINGSUREN

Maandag t.e.m. vrijdag
8u30-12u30 en 13u00-18u00

Bekijk onze VERLOFPERIODES